raputietokeskukseen aloitussivulle alkuun

aloitussivulle ajankohtaisia tapahtumia rtk:ssä keskustelua ravuista useimmin kysytyt rapuasiat Uutta rtk:ssa web-designer Päijänne-instituuttiin Hämeen TE-keskukseen

 

  index

 

Tämän kesän tilanne: RAPUKAUSITIEDOTE 2011 tästä 

 

IX Valtakunnalliset Rapupäivät

IX Valtakunnalliset Rapupäivät järjestetään keskiviikkona 16.11. klo 10ap - 4ip Helsingin yliopiston tiloissa (Economicum, seminaarihuone 1, Arkadiankatu 7). Seminaari on kaikille avoin. Ohjelma tästä.

 

TÄÄLTÄ KAIKKI RAVUN PEILI - KRÄFTANS SPEGELit, LUE NIIN TIEDÄT MISTÄ RAPUMAAILMA KOHISEE JUURI NYT: nrot 1, 2, 3, 4, 5 ja 6. RP - KS on ravunviljelyn ammattilehti, jossa käsitellään rapuaiheita monipuolisesti ja avoimen puolueellisesti ravun näkökulmaa painottaen.

Uusi erittäin eho menetelmä rapujen lyhyeen tai pitkäaikaiseen säilyttämiseen, RapuSuihku, on kehitetty ja testattu Raputietokeskuksen ja Koulutuskeskus Salpauksen yhteistyönä. Lue asiasta lisää tai ota yhteyttä Raputietokeskukseen (känny 040-5428982).

Ravunviljelyn ABC (muttei XYZ) uudistettu ja saatavana nyt sekä DVDnä että suoraan netistä. Tarkista netistä.

Rapuruton määrityksessä on tehty läpimurto pohjoismaisessa yhteishankkeessa, jossa on ollut mukana mm. Raputietokeskus, Itä-Suomen yliopisto, Evira, Norjan eläinlääketieteen instituutti ja Oslon yliopisto. Menetelmän avulla voidaan rapuruttoepidemian laajuutta ja leviämistä seurata vesinäytteestä tehtävän analyysin avulla. Lisää asiasta lehdistötiedotteesta.

Rapuruton määrittämisestä vesinäytteestä ja muita rapujuttuja myös radio Kantin sivuilta (Rapurutto vesinäytteestä; ravustakin; rapua matkalla).

 

JA MUUTA ENNENAIKAISEN AJANKOHTAISTA TÄSTÄ ETEENPÄIN

 

 

RAPUTAUTIREKISTERI
Raputautien esiintyminen Suomessa vuosina 1893-2000

 

Vuosien työn tuloksena on äskettäin saatu valmiiksi raputautien esiintymistä Suomessa kuvaava rekisteri (Mannonen, Halonen, Nylund, Westman ja Westman 2006. Raputautirekisteri. Raputautien esiintyminen Suomessa vuosina 1893-2000. 44 s. + 642 liites. Maa- ja metsätalousministeriö. Helsinki).

Raputautirekisteristeristä voi ladata tulostuskelpoisen version PDF-tiedostona omalle koneelle näpäyttämällä tätä linkkiä. Tiedoston koko on 4 830 kB. Matkaraportti IAA16 (International Association of Astacology 16) tapaamisesta Queenslandissä, Australiassa, 30.7.-5.5.2006


 

 

 

Raputietokeskukseen Suomalaisista ravuista Rapuisaa kulttuuria Ajankohtaista asiaa